miércoles, 27 de mayo de 2009

A viña de xabi

A primeira vez que me acheguei a este restaurante fíxeno animada pola recomendación dun dos seus postres máis famosos, a sopiña de chocolate.

Fará un ano e medio, tal vez dous, o caso é que daquela A viña aínda estaba no local antigo, en San Pedro de Mezonzo, nun sitio que Manuel Gago describiu perfectamente como o "caos divertido".

Na miña primeira visita non me defrudou, ó contrario, todo estivo correcto e un dos entrantes, chamado langostinos tolos (ou algo así) que resultaron ser uns langostinos envoltos en pasta kadaifi e que teño incorporado dende aquel momento ó meu recetario para ocasións especiais, encantoume.

Pouco máis que o devandito postre recordo daquela noite, pero se dun restaurante saes con gana de repetir é que mereceu a pena. No meu caso animoume a repetir, e en Novembro do ano pasado volvín a cear na Viña, agora si no local de Fernando III, moito máis espazoso e cómodo que o anterior.

Se eres capar de ler toda a carta que neste restuarante-viñoteca che ofrecen, xa fixeche moito xa que é incrible a cantidade de apetecibles opcións que se presentan. Dende unha morea de tostas, revoltos, racións tradicionais, racións novas... para acabar cunha serie de carnes, peixes e platos nos que o óvo é o protagonista. Escoller é todo un reto.
Esta vez decanteime por comezar por unhas tostas de Torta do Casar con mazá e de escalibada con bacallau, ambas realmente apetitosas.
De segundo escollín un dos platos de mercado, unhas xoubas acompañadas de ensalada e un puré de patacas. Sei que me gustou pero tamén que mirei con enveza os platos dos meus acompañantes e tras probalos pensei que eles acertaran mellor nesta ocasión.
Catro persoas, cunhas tostas de primeiro, un plato para cada un (peixe/carne), dous postres, tres cafés e unha botella de Rioxa salimos a algo menos de 85 euros, un precio difícil de mellorar.

1 comentario:

  1. Estimado amigo, me pongo en contacto contigo para contarte que se va a celebrar en Granada la I Feria de Gastronomía y Turismo gastronómico Gastrotur, la cual tendrá lugar del 17 al 20 de noviembre en Granada. Y dentro de esta Feria se ofrecerá durante dos días un amplio programa de actividades dirigidas exclusivamente a bloggers especializados en la gastronomía y en el turismo.

    Esta iniciativa se debe, fundamentalmente, a la importancia de los bloggers en el posicionamiento web, cuyos blogs específicos de gastronomía y turismo son la referencia en los foros gastronómicos, dónde se comparten contenidos, críticas, videos y recetas.

    Entre las principales actividades que va a llevar a cabo Gastrotur hay que destacar los show coocking, concursos, catas comentadas, degustaciones de productos, maridajes, jornadas gastronómicas, talleres y concursos, exposiciones, jornadas técnicas, encuentro de blogueros, premios, exhibiciones de corte de jamón, visitas, mesas redondas, talleres, etc.

    De forma especial se va a organizar para los bloggers una ruta turístico-gastronómica por las comarcas granadinas.

    Así, representantes de Feria de Muestras de la Armilla (Fermasa) en Granada, han querido invitar a los bloggers de toda España a asistir a la celebración de Gastrotur 2010, al considerar que se trata de una feria que no dejará impasible a nadie.

    Gastrotur nace con la filosofía de convertirse en punto de encuentro entre fabricantes, consumidores de productos de alimentación, y por supuesto, los principales prescriptores de este sector incluyendo a cocineros y gastrónomos, que hacen una gran labor de divulgación y difusión de la pluralidad y bondades que poseen nuestros productos autóctonos. Tampoco hay que olvidarse de la gran oferta turística que engloba cultura y gastronomía, actualmente en alza en nuestro país.
    Nos gustaría poder contar contigo.
    Hemos creado un blog en el que os podéis hacer seguidores ya que así os tendremos al día de toda la información, aunque también nos puedes encontrar en facebook o en twitter.
    http://encuentrobloguerosgastrotur.blogspot.com/
    Un abrazo, Ana María (www.cocinandoentreolivos.blogspot.com)

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